Sneženie ešte zosilnie. Pozrite si kde

Peter Minárik

Počasie začal na našom území ovplyvňovať oklúzny front spolu s tlakovou nížou, ktorá sa presúva cez oblasť. Prvú vlnu sneženia máme pomaly za sebou, no ďalšia je pred nami.

Viaceré regióny Slovenska majú po snežení problémy, no sneženia ešte nie je koniec. Chystá sa na nás totiž ďalšia vlna výdatného sneženia. V týchto chvíľach sa zrážky odsúvajú smerom na východ, no na Morave sa už chystá ďalšia vlna zrážok, ktorá prinesie do niektorých regiónov poriadne problémy.

Takéto problémy boli v Bratislave.

Video nájdete aj na našom Youtube kanály. Sledujte nás

Od severozápadu začne podvečer výdatne snežiť. Snežiť však nebude všade. Nad západné Slovensko sa totiž dostáva teplý vzduch, ktorý dvíha teploty nad nulu. Na Záhorí sú už teploty na +2 °C a postupne sa oteplí nad nulu aj na väčšine západného Slovensko po tom, ako teplý vzduch zdolá Malé Karpaty. Zrážky sa súčasne večer na západe zmenia aj na kvapalné a tak nastane silný odmäk.

Iná situácia bude na severozápadnom a strednom Slovensku. Tu začne výdatne snežiť, pričom nasneží predovšetkým v severozápadných okresoch Slovenska.

Najintenzívnejšie sneženie čaká Trenčiansky kraj. Snežiť by malo na strednom Slovensku až do zajtrajšieho poludnia. Napadne ďalších 5 až 10 cm nového snehu, no v okresoch Myjava, Trenčín, Topoľčany, Bánovce nad Bebravou, Ilava, Nové Mesto nad Váhom, Považská Bystrica a Púchov môže najmä vo vyšších oblastiach napadnúť až do 30 cm.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd