Sneženie je už pred bránami Slovenska. Sneží už aj vo Viedni. V Bratislave už solia cesty a chodníky

Peter Minárik

Snehová nádielka sa na naše územie blíži. Popoludní sa na našom území začnú objavovať prvé snehové vločky. Sneženie je aktuálne už na rakúsko-slovenskom pohraničí a v priebehu nadchádzajúcich minút začne medzi prvými oblasťami snežiť na Záhorí.

Od rána na našom území prší. Môže za to tlaková níž, ktorá sa prehĺbila nad oblasťou Jadranského mora a v priebehu noci začala počasie zrážkami ovplyvňovať aj na našom území.

Najviac zrážok spadlo na Záhorí a v oblasti Myjavy, kde sa zrážkové úhrny pohybujú okolo 10 mm. Medzi 5 až 10 mm zrážok eviduje Bratislava a oblasť Považia a Kysúc.

Dážď sa na našom území očakáva ešte niekoľko hodín a postupne začne od západu snežiť. Sneženie je aktuálne doslova pred bránami Slovenska.

Sneží na východe Rakúska aj vo Viedni

Už v priebehu ranných hodín sa prvé snehové vločky začali objavovať v Štajersku, v Hornom a Dolnom Rakúsku a v časti Burgenlandu. Snežiť začalo už aj vo Viedni, no tu sa snehová pokrývka zatiaľ ešte nevytvára.

Iná situácia je v oblastiach, neďaleko Viedne. Napríklad v mestečku Ziersdorf, pár kilometrov od Viedne sa už vytvára celkom slušná snehová pokrývka. Príchod sneženia môžete sledovať TU.

foto: Brigitte Strobl
foto: Brigitte Strobl

Zrážky sa postupne budú v nadchádzajúcich hodinách rozširovať aj smerom nad naše územie, pričom už krátko po 12:00 začne snežiť na Záhorí.