Sneženie prichádza na Slovensko. Snežiť bude do pondelka. Koľko napadne ?

Peter Minárik

Nad naše územie sa v týchto chvíľach blíži studený front, ktorý už počas nočných hodín prinesie snehové zrážky, ktoré na našom území zotrvajú aj počas víkendu.

Avizovaná zmena v charaktere počasia je tu. Inverzné počasie nateraz končí a k moci sa dostane studený front, ktorý prinesie počas nasledujúcej noci prvé snehové zrážky.

Tie by mali na našom území zotrvať. Vyskytovať sa budú v podobe snehových prehánok, či sneženia až do pondelkového rána, kedy zrážky postupne na celom našom území ustanú.

Studený front už prináša prvé snehové prehánky do severných okresov východného Slovenska, pričom počas noci sa sneženie rozšíri nad väčšinu severného a východného Slovenska.

Keďže teploty poklesnú na celom našom území pod bod mrazu, tak treba počítať s tým, že už počas zajtrajšieho rána sa môžu predovšetkým obyvatelia východného a severného Slovenska zobudiť do bieleho rána.

Treba však pripomenúť, že sneženie, ktoré sa na naše územie chystá rozhodne nebude výdatnejšieho charakteru a pôjde prevažne o slabšie zrážky. Výrazné problémy tak táto vlna sneženia nespôsobí.

Sneženie by počas soboty malo prejsť do snehových prehánok, ktoré sa v chladnejšom vzduchu budú tvoriť predovšetkým na severe nášho územia.

Ďalšia výraznejšia vlna sneženia by nad naše územie mala doraziť v noci zo soboty na nedeľu, no opäť by mala byť sústredená predovšetkým do oblasti východného a severného Slovenska.

Zatiaľ čo v severnej a vo východnej polovici nášho územia sa počas nadchádzajúceho víkendu očakáva skôr zamračené počasie so snehovými vločkami, tak vo zvyšných oblastiach na západe a juhu nášho územia sa očakáva skôr prevažne jasné až polooblačné počasie.

Nadchádzajúci víkend tak prinesie na naše územie záchvev zimy, ktorý sa však nebude týkať celého nášho územia.

Sneženia by sa malo dočkať predovšetkým severné a východné Slovensko, kde napadne maximálne zopár centimetrov. Konkrétnu výšku snehovej pokrývky v jednotlivých regiónoch Slovenska nájdete na mape.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd