SNEŽENIE prinesie novú snehovú perinu na viaceré miesta

Peter Minárik
Od juhu sa nad naše územie začínajú nasúvať zrážky. Tie budú spočiatku vo forme dažďa, ale už v priebehu soboty začne na našom území snežiť.
V najbližších dňoch sa počasie dostane pod nadvládu Perinbaby. Tá po niekoľkých týždňoch opäť posype aj nižšie polohy. Okrem toho bude aj poriadne ,,duť,, čo sa prejaví najmä na cestách, kde sa očakáva tvorba snehových jazykov.
Nad Stredozemím sa prehlbuje tlaková níž, ktorá na Balkán prináša pomerne výraznú zrážkovú činnosť. Tá sa postupne dostane aj na naše územie.

V sobotu sa ochladí
V sobotu dopoludnia očakávajte na mnohých miestach zrážky. Tie však v Podunajskej nížine, na juhu stredného Slovenska a vo Východoslovenskej nížine budú ešte väčšinou vo forme dažďa. Počas popoludnia sa začne ochladzovať a zrážky sa postupne budú meniť na snehové na celom našom území.
Do sobotňajšieho večera tak očakávajte, že sneh napadne len v najchladnejších regiónoch Slovenska ako sú Kysuce, Orava, Liptov, Horehronie, Spiš, Severovýchod a čiastočne aj Považie.

V noci na nedeľu začne sypať aj v Bratislave
S príchodom sobotňajšieho večera sa začne ochladzovať a na viacerých miestach klesnú teploty pod bod mrazu. V oblastiach, kde v sobotu bude pršať sa preto pripravte na riziko tvorby poľadovice. Postupne však snežiť bude už na celom území. Do nedeľňajšieho rána môže niekoľko centimetrov napadnúť najmä na západe a v severnej polovici Slovenska.
Sneh tak zrejme v noci napadne aj v hlavnom meste, kde sa k sneženiu pridá silný vietor, a tak sa tu, ako aj v okolí môžu tvoriť snehové jazyky.
Nová snehová pokrývka sa vytvorí najmä v týchto okresoch:


V nedeľu bude opäť snežiť
Počas nedele bude sneženie pokračovať, ale v priebehu dňa začne od západu postupne slabnúť. Teploty v južnej polovici Slovenska sa dostanú opäť nad nulu a sneh sa tak pomaly začne rozpúšťať. Udrží sa najmä v severnej polovici Slovenska.
Najmizernejšie budú na tom so snehom na juhovýchode Slovenska, kde bude najteplejšie. Tu sa nový sneh neočakáva.

Vlnu optimizmu pre fanúšikov zimného počasia však môže vzbudiť predpoveď na budúci týždeň. Opäť sa ochladí pričom na viacerých miestach sa udržia teploty aj počas dňa pod nulou a očakáva sa niekoľko vĺn sneženia.
Detailnú predpoveď a očakávanú výšku snehu vo Vašom okrese nájdete TU.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd