Sneženie sa začína meniť na dážď. Liať bude večer najmä na západe

Peter Minárik

Nad naše územie sa začína dostávať od západu teplejší vzduch, ktorý najmä na západné Slovensko prinesie dážď. Inde bude naďalej snežiť.

Ráno začalo na našom území výdatne snežiť. To zasiahlo ráno aj naše hlavné mesto, kde prinieslo aj 15 cm čerstvého snehu.

Všetky ulice a cesty v meste zasypalo a na cestách začali problémy.

Od severozápadu prichádza nad naše územie v týchto chvíľach ďalšia dávka čerstvého snehu. Tá prinesie sneženie predovšetkým na severozápadné Slovensko, kde bude výdatne snežiť až do zajtrajšieho poludnia. Snežiť však nebude na celom území.

Už teraz preniká nad Záhorie teplý vzduch. Vďaka tomu teploty stúpajú na nulu. Okrem odmäku však prichádzajú aj kvapalné zrážky. Sneženie sa tu totiž začalo meniť na dážď.

V priebehu večera by sa postupne sneženie malo zmeniť na dážď aj v západnej časti západného Slovenska. Prenikaniu teplého vzduchu zatiaľ bráni orografia Malých Karpát.

Večer tak prinesie upršané počasie a napadnutý sneh sa bude topiť. Súčasne však začnú klesať teploty, a tak sa na podchladenom zemskom povrchu môže tvoriť poľadovica. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd