Sneženie v sobotu prinieslo nový sneh najmä na hory. Bez snehu zostáva

Peter Minárik
Tlaková níž, ktorá sa rozkladá nad oblasťou východnej Európy k nám v priebehu včerajšieho dňa priniesla sneženie.

Zatiaľ čo včerajšie dopoludnie bolo na východe zamračené a daždivé, tak v priebehu popoludnia sa dažďové zrážky začali meniť na snehové. Postupne sa rozsnežilo aj v tých najnižších polohách. Samozrejme najviac snehu si užili naše hory, kde sa priemerná nádielka nového snehu pohybuje okolo 10 cm.

Najmenej zrážok spadlo v oblasti západného Slovenska. Zatiaľ čo tak viaceré oblasti stredného a východného Slovenska už zažili prvý tohtosezónny sneh, tak obyvatelia západných regiónov musia na prvý sneh ešte čakať.

Analýza úhrnov zrážok za 24 hodín, zdroj: shmú

Nedeľňajšie ráno prinieslo nový sneh predovšetkým na naše hory, ale nezanedbateľná snehová pokrývka napadla aj v nižších polohách:

Poproč (Košice a okolie)

Jaklovce

Ak čakáte sneh, tak Vás zrejme sklameme. Prvých 10 dní decembra by do nížin opäť nemali priniesť snehovú nádielku. Snehu je však dostatok na horách. Spoločne s umelým zasnežovaním a očakávanými podmienkami je už takmer isté, že nasledujúci víkend bude zahájená lyžiarska sezóna.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd