Sneženie v utorok zasiahne takmer celé Slovensko

Peter Minárik

Cez našu oblasť začína postupovať frontálny systém, ktorý ovplyvní počasie na Slovensku už v utorok popoludní. Zrážky sa očakávajú na mnohých miestach. Napadne niekoľko centimetrov nového snehu.

Naše územie čaká po niekoľkých dňoch relatívne stabilného, no mrazivého počasia ďalšia vlna zrážok. Tentoraz však pôjde o celoplošné sneženie.

Sneženie prinesie frontálny systém, ktorý počas zajtrajšieho dňa bude postupovať pomerne rýchlo cez našu oblasť.

U nás začne snežiť v druhej polovici popoludnia a podvečer a postupne by sa sneženie malo rozšíriť nad takmer celé naše územie. Komplikácie alebo nedajbože kalamitu však neočakávajte. Sneženie prejde cez Slovensko pomerne rýchlo.

Prvé snehové vločky sa začnú objavovať v utorok krátko po 15:00. Snehové zrážky prídu z Moravy najskôr do oblasti severozápadného Slovenska a následne budú pomaly postupovať smerom na východ.

Do polnoci by sa malo postupne rozsnežiť na takmer celom našom území a v stredu v skorých ranných hodinách začnú zrážky od severozápadu postupne slabnúť.

Sneženie sa síce môže objaviť na celom území, ale budú lokality, kde snehu napadne minimum a v niektorých oblastiach aj niekoľko centimetrov.

Najmenej snehu by malo doraziť do oblasti Spiša, Gemera a do Banskobystrického kraja, kde by podľa aktuálnych predpovedí numerických modelov malo pripadnúť maximálne do 1-2 cm. Málo snehu napadne aj na juhozápade Podunajskej nížiny.

Naopak vo zvyšných lokalitách nášho územia by malo napadnúť do 5 cm nového snehu a to predovšetkým na krajnom východe, na Považí, na Kysuciach, či v oblasti Malých Karpát, kde môže výška nového snehu vo vyšších polohách prekročiť aj 5 cm. Mapu očakávanej snehovej pokrývky nájdete pod článkom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd