Snežiť prestane na severe ráno. Večer však príde ďalšia vlna

Peter Minárik

Na severe Slovenska by malo snežiť aj počas nasledujúcej noci. Situácia by sa mala zlepšovať ráno. K večeru sa však počasie pokazí.

Uplynulé dni priniesli na sever Slovenska výdatnú snehovú nádielku. Môže za to studený front, ktorý priniesol sneženie. Za ním sa táto oblasť dostala do studeného, arktického prúdenia, ktoré bolo vlhké.

Do oblasti sa dostával vlhký vzduch, v ktorom sa tvorili početné prehánky. Na družicovom timelapse z dnešného dňa môžete vidieť, ako sa oblačnosť vyskytovala najmä na severe.

Počas noci by malo naďalej snežiť. Snehové prehánky prinesú na sever ešte okolo 5 až 8 cm snehu. Ráno a dopoludnia však prehánky ustanú a obyvatelia tak môžu veselo odhrabávať.

Stabilné počasie však dlho nevydrží. Už večer začne počasie ovplyvňovať teplý front, ktorý od severozápadu prinesie sneženie. To by malo byť plošné a prinesie sneženie na celé naše územie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd