Snežiť začne ráno. Napadne až do 50 cm snehu

Peter Minárik

Nad naše územie mieri studený vzduch, ktorý prinesie veľmi nízke teploty a príchod prvého snehu. Ten sa objaví v severných regiónoch aj v najnižších polohách.

Už v týchto chvíľach ovplyvňuje počasie na našom území postupujúci studený front, ktorý prináša na naše územie dážď. Na hrebeňoch Tatier však už začalo snežiť a v nadchádzajúcich hodinách sa sneženie objaví aj v ďalších oblastiach nášho územia.

Na nový sneh sa môžu tešiť na severe Slovenska aj v tých najnižších polohách. Týkať sa to bude regiónov: Kysuce, Turiec, Orava, Liptov, Horehronie, či Spiš.

Prepadne sa jazyk studeného vzduchu

Za studeným frontom, ktorý postupuje cez naše územie sa ráno prepadne nad naše územie studený, arktický vzduch.

Tento arktický vzduch by mal na našom území vydržať do štvrtka a potom by mal postupne z nášho územia odchádzať.

Snežiť bude aj v nižších polohách

Až do štvrtkového rána treba na našom území počítať so zrážkami, ktoré budú na horách postupne snehové. Snehové vločky sa však objavia aj mimo hôr.

Už v stredu ráno sa bude hranica sneženia na severe pohybovať na úrovni 1100 m n.m. a v priebehu dňa postupne poklesne na 600 m n.m

V prvej polovici noci na štvrtok bude hranica sneženia klesať na 400 m n.m., čo znamená, že v severných oblastiach Slovenska by malo snežiť aj v mestách a v obciach.

V nižších polohách poprašok, v Tatrách do 50 cm

Na horách pripadne celkom slušná snehová pokrývka. Napadnúť by malo do 5 cm, ale v Nízkych Tatrách to môže byť až do 20 cm. V oblasti Vysokých Tatier by malo snežiť najvýraznejšie a vo vyšších polohách môže napadnúť až okolo 50 cm čerstvého snehu.

Veľa snehu v obciach a v mestách nenapadne, no vo štvrtok ráno môže byť situácia nebezpečná. Teploty totiž budú klesať pod bod mrazu a na severe bude snežiť. Na cestách severného Slovenska sa tak môže tvoriť poľadovica a poprašok snehu.

Ten by sa v priebehu dňa mal postupne rozpustiť, nakoľko počas štvrtka sa začne opäť otepľovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd