Snežiť začne už v nedeľu. Na sever príde trvalé sneženie

Peter Minárik

Od nedele nás čakajú opäť zrážky, ktoré budú pokračovať aj v priebehu budúceho týždňa. Sneh pripadne najmä na severe a predovšetkým na horách, kde môžu počítať aj s niekoľkými desiatkami centimetrov.

Predovšetkým na severe a na našich horách pribudne v nasledujúcich dňoch nový sneh. Prvá vlna zrážok príde už v nedeľu popoludní. 

Zrážky sa začnú objavovať v oblasti Nízkych Tatier a postupne sa budú rozširovať nad celé stredné Slovensko. V nedeľu večer by sa už zrážky mali vyskytovať na mnohých miestach nášho územia.

Zrážky by mali byť v oblasti hôr snehové, no v nižších polohách bude pršať. Do pondelka rána môže v oblasti Nízkych Tatier napadnúť aj okolo 20 cm snehu.

V priebehu pondelka sa na našom území začne meniť prúdenie. Z južného sa dostaneme do chladnejšieho a vlhšieho severozápadného prúdenia. Toto vlhké prúdenie spôsobí, že sa snehové zrážky sústredia predovšetkým do severných oblastí Slovenska, najmä do oblasti Žilinského kraja, kde začne snežiť trvalejšie.

S meniacou sa intenzitou sneženia by malo na severe Slovenska snežiť až do stredy. Očakáva sa, že na horách Žilinského kraja pribudne do polovice budúceho týždňa až do 30 cm snehu. 

Sneh pribudne aj v nižších polohách severného Slovenska a to zopár centimetrov. Inde vytvorenie snehovej pokrývky neočakávane.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd