Stabilné počasie ešte vydrží. Mikuláš prinesie snehovú nádielku

Peter Minárik
Až do štvrtka nás čaká stabilné počasie bez zrážok. Zrážky dorazia na studenom fronte až v piatok na Mikuláša.
Tlaková výš, ktorá má svoj stred nad východnou Európou prináša do našej oblasti stabilný charakter počasia. Ten tu vydrží do piatka. V piatok na Mikuláša začne cez naše územie postupovať studený front a naše územie čaká ďalšia vlna sneženia a ochladenia.

V utorok a v stredu bude na našom území ešte naďalej prevládať prevažne jasná až polojasná obloha. Len prechodne a to najmä na severe sa môže oblačnosť prechodne zväčšiť, ale zrážky nehrozia. Maximálne denné teploty sa budú šplhať k +5°C. Nočné teploty budú klesať k -10°C.

Viac oblačnosti prinesie štvrtok. Na našom území by malo prevládať prevažne polojasné až polooblačné počasie, pričom na severe môže byť oblačnosti viac a tu už hrozia aj snehové prehánky alebo občasné sneženie. Aj teploty už pôjdu nadol a počas dňa sa na severe môže vyskytnúť slabý celodenný mráz.

Výrazná zmena v počasí príde v piatok na Mikuláša. Cez južnú Škandináviu sa smerom nad východnú Európu bude presúvať hlboká tlaková níž a po jej okraji k nám postúpi studený front. Blízkosť tlakovej níže zapríčiní to, že v piatok sa s Mikulášom budú na našom území doslova všetci čerti hnať.
Na mnohých miestach sa totiž roznesží a do sneženia sa pridá veľmi silný severozápadný nárazový vietor, ktorý pri snežení bude vytvárať snehové jazyky a záveje.

V piatok ešte spočiatku sa na západnom Slovensku môžu vyskytnúť aj zrážky kvapalné alebo zmiešané, ale počas víkendu už budú snehové zrážky padať na celom našom území.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd