Starosta vysypal na pláž odpad, aby mali ľudia čo upratovať

Starosta vysypal na pláž odpad, aby mali ľudia čo upratovať
Jindo-gun Peter Minárik

Len ťažko sa dá pochopiť správanie jedného juhokórejského starostu, ktorý nechal na pláž vo svojom meste vysypať odpad, aby ho následne dobrovoľníci odpratali.

Vo východnej Ázii prebiehalo v uplynulých dňoch množstvo akcií, pri príležitosti Medzinárodného dňa upratovania pláži. 

Dobrovoľníci sa preto organizovali a vydali sa na pláže, aby odstránili z pláži odpad a pomohli tak životnému prostrediu.

O akcii bol informovaní aj starosta na juhokórejskom ostrove Jindo. Ten však zistil, že jeho pláže sú čisté a dobrovoľníci by tak nemali moc čo upratovať.

Rozhodol sa preto, že na pláž v juhozápadnej časti ostrova navezie zhruba tonu odpadu, informovala agentúra AFP. 

,,Naviezli sme na pláž polystyrén a iný druh odpadu, ktorý bol zozbieraný v iných častiach ostrova a následne zhruba 600 dobrovoľníkov ho vyzbieralo,, uviedol starosta, ktorý sa ospravedlnil za svoj čin.

Podľa jeho slov odpad na pláž naviezol preto, aby mali dobrovoľníci čo zbierať, pretože vraj cieľom akcie nebolo zozbierať odpad ale zvýšiť povedomie o problematike pobrežného odpadu. 

Starosta sa ospravedlnil a uviedol, že všetok odpad bol zasa odvezený a nebolo spôsobené žiadne znečistenie životného prostredia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd