Štart týždňa prinesie aj teploty nad hranicou +20°C

Peter Minárik
Začiatok nasledujúceho týždňa bude v podobnom duchu ako víkendové počasie. Jediným rozdielom je však, že nás čakajú vyššie teploty.
Po príjemnom slnečnom víkende nás čaká aj príjemný začiatok nového týždňa. Na oblohe bude prevládať prevažne slnečno. To však až po rozpustení ranných hmiel, ktoré sa budú v nižších polohách vyskytovať zrána a dopoludnia na viacerých miestach. Na miestach, kde sa hmla rýchlo rozpustí nás čaká príjemný teplý deň s teplotami aj okolo +20°C.

Počasie aj naďalej na našom území bude ovplyvňovať tlaková výš, ktorá má aktuálne stred v oblasti Čierneho mora. Po zadnej strane tejto tlakovej výše začína do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch. Okrem toho je však tento vzduch aj vlhký, čo bude príčinou vzniku ranných hmiel.

Pondelok bude na našom území prevažne polojasný až polooblačný. Na niektorých miestach sa však môže aj vyjasniť. Ranné hmly by sa mali rýchlo vytratiť a teploty si to potom zamieria až k +20°C.

V utorok to už bude komplikovanejšie. Ranné hmly sa opäť budú vytvárať na mnohých miestach, ale predovšetkým v južných okresoch Slovenska sa hmly môžu udržať aj po celý deň, vďaka čomu nemusia teploty vystúpiť ani nad hranicu +15°C. Na miestach, kde sa však hmly rozplynú sa môžete tešiť na pekný deň s teplotami, ktoré môžu pokoriť hranicu +20°C.

Nasledujúce dni sa síce počasie prechodne pokazí, ale nič nenasvedčuje tomu, že by najbližšie 2 týždne mala prísť zima.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd