Strediská sa snažia zasnežovať. Kedy sa bude lyžovať ?

Peter Minárik

Oteplenie, ktoré k nám dorazilo počas uplynulých dní prekazilo plány našim lyžiarskym strediskám. Zasnežovanie museli pre vysoké teploty zastaviť.

Ochladenie, ktoré prišlo do našej oblasti uprostred mesiaca dalo do pozornosti naše najväčšie lyžiarske strediská, ktoré začali so zasnežovaním zjazdoviek. 

Uplynulé dni však zasnežovanie museli prerušiť pre prílev teplého vzduchu, ktorý sa nad naše územie dostáva od juhu a prináša nadpriemerne vysoké teploty.

Na Štrbskom Plese majú už celkom slušný základ, no na spustenie sezóny to ešte nevyzerá. Ochladí sa síce na začiatku týždňa, no nie je jasné, či sa prví lyžiari môžu spustiť už budúci víkend.

Podobne je na tom aj naše najväčšie lyžiarske stredisko Jasná. To včera zverejnilo stav zasnežovania. Snehu majú zatiaľ málo a zasnežovať je možné najmä vyššie polohy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd