Stredná Európa sa zobudila do rekordne chladného rána

Veronika Salayová

Včerajšia a dnešná noc bola rekordne chladná a mrazivá nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a Maďarsku.

Včera zaznamenali v Hurbanove  najchladnejšie ráno za posledných 120 rokov! Namerali  tu -6,1°C. Takto chladno v Hurbanove 31. marca nebolo nikdy minimálne od roku 1901, informuje SHMÚ.

Počas posledných dvoch nocí klesla teplota u nás na mnohých miestach na mimoriadne nízke hodnoty.

Na viacerých miestach bol prekonaný rekord z noci pondelka na utorok. V niektorých prípadoch bol predchádzajúci rekord minimálnych teplôt prekonaný o viac ako 1 °C. Bolo tomu tak napríklad v Košiciach a tiež aj v Piešťanoch.

Dnešné ráno bolo mimoriadne chladné a mrazivé v Čechách, kde bol rekord zaznamenaný na viac ako tretine staníc, ktoré merajú 30 a viac rokov. Z toho bolo 14 staníc s najnižšou zaznamenanou teplotou za celý mesiac apríl.

V Krkonošiach teploty klesli pod -20 °C, v Šumave bolo -17 °C a rekordne nízke teploty namerali na Jizerke, kde dnes ráno klesla teplota až na -22,5 °C.

V Maďarsku takisto padali za posledné noci rekordy. Teplota v noci klesla na -12 °C. Takéto hodnoty v apríli v Maďarsku nikdy predtým nemali.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd