Studený front je už za rohom. Dorazí po 21. hodine

Ľubomír Franko

Cez stredné Nemecko, severné Česko a západné Poľsko už postupuje studený front. Ten dorazí v neskorších večerných hodinách na územie Slovenska, kde prinesie intenzívne búrky.

Cez oblasť strednej Európy sa v sobotu večer presúva rozsiahly studený front. Ten sa tiahne od Luxembrugska ponad Nemecko a Česko až ponad západné Poľsko ďalej nad Pobaltie.

Tento front bude postupovať ďalej na juhovýchod a asi po 21. hodine dorazí najskôr na sever nášho územia. Na jeho čele sa budú vyskytovať výraznejšie búrky, ktoré môžu priniesť prívalové zrážky, silný vietor a ojedinele aj krupobitie.

Silnejšie búrky sa už v týchto chvíľach vyskytujú na juhu Poľska, tieto búrky by mali postúpiť nad sever Slovenska.

Poloha a očakávaný postup studeného frontu
Poloha a očakávaný postup studeného frontu

Studený front sa postupne presunie cez celé územie ďalej na juhovýchod a postupne prinesie prehánky a búrky aj na západ a po polnoci aj na východ územia. 

Za studeným frontom sa začne ochladzovať a nedeľňajšie maximá sa budú pohybovať len od +13 °C na severe Slovenska, po +22 °C v najteplejších oblastiach územia.

V priebehu nedele očakávame prevažne polojasné počasie. Viac oblačnosti bude v severnej polovici Slovenska. V najsevernejších okresoch sa budú vyskytovať prehánky a ojedinele aj búrky.

Už v pondelok sa opäť začne otepľovať a teploty sa v priebehu týždňa dostanú aj cez +30 °C. Viac informácii o vlne horúčav pripravíme vo večernom článku.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd