Studený front prinesie vo štvrtok búrky. Kde budú najčastejšie ?

Peter Minárik

V priebehu štvrtka bude cez naše územie postupovať studený front, ktorý prinesie početné prehánky a búrky. Búrky budú oveľa výraznejšie ako počas uplynulých dvoch dní.

V našej oblasti sa opäť chystá dosť zásadná zmena v charaktere počasia. Počasie totiž bude ovplyvňovať studený front, ktorý k nám dorazí od severozápadu a zmení doterajší charakter počasia na našom území.

Front spočiatku prinesie búrky a dážď. Následne dorazí ochladenie, ktoré sa tu udrží niekoľko dní.

Prvé búrky sa objavia okolo poludnia

Studený front začne počasie na našom území ovplyvňovať už počas štvrtkového rána a dopoludnia, kedy sa prvé zrážky, prehánky a slabšie búrky začnú objavovať na severe a na strednom Slovensku.

Už krátko popoludní sa začnú búrky a prehánky vyskytovať prakticky na celom strednom a východnom Slovensku, pričom spoločne budú postupovať búrky od západu smerom k východu.

Vplyvom dobrej dynamiky, ktorú zabezpečí samotný studený front budú štvrtkové búrky o niečom inom ako počas uplynulých dní. Viazať sa budú do zhlukov, ktoré vďaka tomu môžu priniesť aj intenzívnejšie sprievodné javy.

Zajtrajšie búrky prinesú na naše územie zosilnenie zrážok, pričom sa môže vyskytovať ojedinele aj prívalový dážď. Na čele postupujúceho frontu bude silnieť vietor a predovšetkým v oblasti juhovýchodného Slovenska sa môžu objaviť aj menšie krúpy.

Následne príde ochladenie

Za studeným frontom, k nám začne prenikať od severu chladnejší vzduch, v dôsledku ktorého začnú teploty na našom území postupne klesať.

Ešte krátko popoludní sa na juhozápade môžu teploty vyšplhať aj nad +15 °C, ale v druhej časti popoludnia sa prudšie ochladí a teploty sa prepadnú na úroveň okolo +10 °C, pričom ochladenie bude pokračovať aj v nadchádzajúcich dňoch. Nasledujúce noci potom môžu priniesť postupne aj mrazy.

Pred nami je tak štvrtok, ktorý zmení charakter počasia na našom území. V ktorých okresoch Slovenska sa očakávajú najvýraznejšie búrky nájdete na mape TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd