Studený front priniesol búrky. Počasie sa už začne zlepšovať

Peter Minárik

V priebehu dnešného dňa cez naše územie postupoval studený front, na ktorom sa vytvárali búrky. Studený front bude mať priamy dopad aj na vývoj počasia v priebehu soboty.

Piatok priniesol na naše územie ďalší studený front a ako názov frontu vypovedá, tak za týmto studeným frontom k nám začína prenikať ďalší chladnejší vzduch.

Teploty sa na našom území budú počas soboty pohybovať len do +20 °C, čo je na súčasnú ročnú dobu pod hranicou dlhodobého teplotného normálu. Chladno bude aj nasledujúce dve noci. V noci na sobotu a na nedeľu môžu teploty v dolinách klesať aj pod 0 °C.

Prechod studeného frontu prinášal na naše územie početné zrážkové úhrny. Najviac zrážok spadlo na strednom Slovensku, kde zrážkomerné stanice zaznamenali od 5 do 10 mm zrážok, pri búrkach lokálne aj viac.

Dnešný front sa postaral aj o búrky, ktoré celkovo vyprodukovali na našom území takmer 650 bleskov.

Ako vidieť na mape, tak najviac bleskov udrelo na strednom Slovensku. Počas víkendu sa situácia upokojí a búrky sa neočakávajú.

dnešné zaznamenané blesky, zdroj: blesky.bourky.cz
dnešné zaznamenané blesky, zdroj: blesky.bourky.cz

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd