Štvrtok prinesie na Slovensko búrky, ktoré môžu byť aj výraznejšie

Peter Minárik

Počasie na našom území je opäť veľmi premenlivé. Prináša početné prehánky, ktoré sa nám nevyhnú ani nasledujúce dni. Ba naopak, počasie sa ešte zhorší a môže za to blížiaci sa studený front.

Aprílové počasie na Slovensku je tento rok v skutku premenlivé. Počasie ovplyvňujú početné prehánky a búrky. Búrky sa vyskytli v utorok a budú sa aj počas stredy. Vo štvrtok však prechod studeného frontu prinesie na naše územie výraznejšiu búrkovú činnosť a búrky by mohli byť na našom území aj výraznejšie.

Streda bude ešte premenlivá

Pred búrlivým štvrtkom tu ešte máme stredu, ktorá sa bude niesť v podobnom charaktere počasia, v akom sa niesol utorok.

Od východu bude počasie ovplyvňovať tlaková níž, nachádzajúca sa vo vyšších vrstvách atmosféry. Tá bude v našej oblasti zabezpečovať opäť teplejší a vlhší vzduch, v ktorom sa podobne ako v utorok budú vytvárať početné prehánky a ojedinele aj búrky.

Prehánková činnosť bude v stredu postupovať od severozápadu smerom k juhovýchodu, zatiaľ čo počas utorka postupovala od severovýchodu smerom k juhozápadu. Opäť sa tak budú vytvárať početné prehánky a búrky.

Vo štvrtok čakajte výraznejšie búrky

Početnejšia búrková činnosť sa na našom území očakáva vo štvrtok, kedy od severozápadu začne postupovať studený front.

Ten prinesie dážď a predovšetkým na jeho čele sa budú vyskytovať výraznejšie búrky a to vďaka tomu, že studený front bude oddeľovať teplotne výrazné vzduchové hmoty. Za týmto studeným frontom totiž začne do našej oblasti prenikať studený vzduch.

Prvé prehánky a búrky sa podľa aktuálnych výstupov očakávajú už vo štvrtok predpoludním v oblasti severozápadného a severného Slovenska.

Postupne sa búrky rozšíria cez stredné Slovensko smerom na východ a pridajú sa nebezpečnejšie sprievodné javy. Búrky by mali byť sprevádzané zosilnením vetra a výraznejšími zrážkami. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd