Sucho v niektorých regiónoch pominulo. Zrážky prídu opäť

Sucho v niektorých regiónoch pominulo. Zrážky prídu opäť
Peter Minárik

Podľa analýz sucha sa vďaka zrážkam v uplynulých dňoch sucho zmiernilo. Nasledujúce dni budú sucho aj naďalej zmierňovať. Čakajú sa totiž zrážky.

So suchom to na konci apríla vyzeralo kriticky. Veľmi málo zrážok v uplynulých týždňoch vytvárali čoraz väčší zrážkový deficit. Sucho už trápilo celé naše územie v dôsledku čoho začali vznikať aj lesné požiare.

V uplynulých dňoch však na našom území spadlo niekoľko desiatok zrážok a tie sucho v niektorých oblastiach aj zažehnalo.

Ako vidieť na analýze serveru Intersucho, tak zrážky, ktoré počas víkendu zasiahli východ pomohli zažehnať sucho v niektorých oblastiach stredného a východného Slovenska. 

Analýza porovnáva stav sucha túto nedeľu v porovnaní s minulou nedeľou.

Vyhodnotenie sa uskutočnilo v nedeľu, a tak nezachytilo zrážky v uplynulých dvoch dňoch. Vďaka ním sa sucho zmiernilo aj na severozápade a na juhu východného Slovenska. 

Vo zvyšných regiónoch Slovenska sa situácia zlepší do konca tohto týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd