Supertajfún Hagibis má namierené do Tokia: Rušia akcie

Supertajfún Hagibis má namierené do Tokia: Rušia akcie
Tokyo Veronika Salayová

Supertajfún Hagibis sa postupne blíži do Japonska a podľa odhadov mal by zasiahnuť aj hlavné mesto Tokio. V jednej z najväčších metropol sveta by supertajfún mohol spôsobiť obrovské škody na majetkoch. Doraziť by mal v sobotu.

Vietor tajfúnu dosahoval vo štvrtok miestneho času 270 km/h.

Prognózy predpokladajú, že vietor v sobotu dosiahne rýchlosť najmenej 120 až 205 km/h.

Japonský meteorologický ústav už vydal varovanie pred supertajfúnom Hagibis, ktorý môže cez víkend priniesť veľmi silné dažde do centrálnej časti japonských ostrovov. Predpokladá sa, že spadne 200 až 700 mm zrážok.

Vplyvom daždivého a veterného počasia hrozí na mnohých miestach riziko povodní a zosuvom pôdy, rovnako ako veľké škody na majetkoch.

Pre nepriazeň počasia organizátori zrušili v sobotu Majstrovstvá sveta v ragby. Tajfún by mal zasiahnuť aj Suzuku na východnom pobreží ostrova Honšú, kde sa má konať Veľká cena F1.

Japonské železnice z preventívneho hľadiska taktiež rušia linky pre možnú hrozbu vplyvu supertajfúnu.

V japonských obchodoch sa začal objavovať chlieb v konzerve, ktorý si môžu obyvatelia kúpiť a jednoduchšie prečkať nepriaznivé počasie, ktoré so sebou Hagibis prináša.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd