Tajfún Kammuri mieri priamo do hlavného mesta Filipín

Tajfún Kammuri mieri priamo do hlavného mesta Filipín
Filipíny Veronika Salayová

Tajfún Kammuri sa aktuálne nachádza na západ od Filipínskych ostrovov. Podľa predpovedí to má namierené práve do Filipín, ktoré má zasiahnuť budúci týždeň.

Sila vetra dosiahla prvú kategóriu na stupnici Saffir-Simpson. Kammuri aktuálne vytvára konštantný vietor rýchlosťou 130 km/h s nárazmi takmer 158 km/h.

Prognózy naznačujú, že tajfún sa v nasledujúcich dňoch zintenzívni až do kategórie 4 pred dosiahnutím filipínskeho pobrežia.

Potom Kammuri môže dosahovať rýchlosť vetra s nárazmi vetra viac ako 300 km/h.

Aktuálne prognózy predpovedajú, že tajfún Kammuri zasiahne Filipíny v utorok 3. decembra. Prognózy sa však môžu stále meniť, pokiaľ ide o trajektóriu a silu.

Foto: DobraPogoda24
Foto: DobraPogoda24

Ak sa predpovede radikálne nezmenia, tajfún zamieri na sever alebo severozápad do oblasti hlavného mesta Filipín, do Manily.

Vietor v aglomerácii obývanej viac ako 24 miliónmi ľudí môže prekročiť 200 km/h v nárazoch, čo by mohlo predstavovať veľké riziko pre krajinu so zničujúcimi následkami. 

Ďalšou hrozbou, ktoré tajfún so sebou prinesie, budú silné dažde. Miestami sa očakáva, že môže spadnúť 150 až 400 litrov vody na meter štvorcový. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd