Tajfún Mangkhut má 14 obetí. V jednom meste zničil budovy

Tuguegarao City Peter Minárik

Tajfún Mangkhut už opustil Filipíny a aktuálne sa nachádza nad Juhočínskym morom, kde sa pripravuje na útok na juhovýchodnú Čínu.

Pokoj však na Filipínach ale rozhodne nepanuje. Vietor síce slábne, ale tajfún naďalej prináša výdatné zrážky, ktoré ohrozujú predovšetkým horské oblasti, kde dochádza k zosuvom pôdy. 

Tajfún má podľa filipínskych úradov zatiaľ 14 obetí. Tie sú hlásené zo severu Filipín, kde tajfún najviac vyčíňal. Prinášal tu poryvy vetra až okolo 270 km/h.

Takýto silný vietor nevydržali viaceré budovy. K najhorším devastačným škodám došlo v meste Tuguegarao, kde tajfún zničil alebo poškodil všetky budovy v meste.

Tajfún má však výrazne menej obetí ako sa pôvodne očakávalo. Úrady očakávali množstvo obetí ako po hurikáne Haiyan, ktorý zasiahol Filipíny v roku 2013 a vyžiadal si cez 7000 obetí.

Naďalej však zostávajú obyvatelia Filipín v pohotovosti. Hrozia najmä zosuvy pôdy.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd