Tajfún Rammasun na Filipínach zabil už najmenej 20 ľudí

Peter Minárik
Nepriaznivé počasie opäť trápi východnú Áziu. Po tajfúne Neoguri, ktorý zasiahol Japonsko sa v oblasti sformoval nový tajfún Rammasun.
Tajfún Rammasun si na Filipínach vyžiadal podľa najnovších správ agentúry Reuters najmenej 20 obetí. Tajfún sprevádza prudký prívalový dážď a silný vietor, ktorý dosahuje rýchlosť až okolo 150 km/h.

Silný vietor už spôsobil výpadky elektrickej energie vo viacerých provinciách a takmer pol milióna ľudí muselo opustiť svoje domovy. Oko búrky sa postupne blíži k Manile. Meteorológovia očakávajú, že vietor by mal v najbližších hodinách ešte silnieť a poryvy vetra by sa mohli priblížiť k rýchlosti 185 km/h.

Obete, ktoré si tajfún vyžiadal prišli o svoj život najmä následkom pádov stromov a elektrických stĺpov. Medzi obeťami sú aj traja rybári, ktorí podcenili počasie a vydali sa na rozbúrené more.

V Manile vietor vyvracia stromy, elektrické stĺpy a taktiež strháva strechy. Úrady zatvorili školy a vládne úrady.
Tajfún dostal meno Rammasun, čo v thajštine je pomenovanie pre boha hromu. Zároveň ide o siedmu výraznejšiu búrku, ktorá tento rok zasiahla Filipíny. Za jeden z najničivejších tajfúnov sa považuje tajfún Haiyan, ktorý zasiahol Filipíny minulý rok a zdevastoval mnohé oblasti. Zahynulo pri ňom až okolo 6300 osôb.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd