Tatry zasypal sneh. Cestári vyrazili s pluhmi

Peter Minárik

Dnes sa ochladilo na celom našom území, no v Tatrách začalo aj snežiť. Cestárom začala zimná údržba.

Nad naše územie prúdi studený vzduch, ktorý priniesol do oblasti Tatier prvý sneh a mrazy. 

Sneženie pokrylo vrstvou snehu Tatranskú Lomnicu, ale napríklad aj Štrbské Pleso.

Sneh zasypal aj niektoré cesty v regióne Vysokých Tatier. Cestári tak vyrazili do terénu.

„Mali sme už aj prvé výjazdy počas uplynulej noci, keď sme zasahovali najmä na cestách vo Vysokých Tatrách, kde sme prepluhovali zhruba 120 kilometrov a posypali zhruba 60 kilometrov ciest. Na ostatných cestách bola situácia pokojná a nebolo potrebné tam zasahovať,“ povedal pre TASR riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla. 

Hoci sú cesty ešte teplé a väčšinou sa na nich sneh topí, boli miesta, kde sa snehová pokrývka udržala a bolo potrebné ich upraviť.

Šéf podtatranských cestárov doplnil, že všetky cesty sú zatiaľ prejazdné bez problémov. Aj v priebehu dňa však na niektorých úsekoch vo Vysokých Tatrách bolo potrebné komunikácie prepluhovať a posypať. Sneženie postupne prešlo aj do nižších polôh v regióne.

„V teréne sú v súčasnosti tri sypače,“ doplnil Barilla a upozornil na zimné obdobie na cestách a vyzval k opatrnosti najmä vodičov, ktorí si ešte neprezuli zimné pneumatiky.

V tatranskom a podtatranskom regióne naďalej sneží, prípadne v nižších polohách prší, takže podmienkam na cestách treba podľa Barillu prispôsobiť jazdu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd