Teplo, dusno a búrky. Takéto počasie nás čaká až do nedele

Peter Minárik
Oblasť nižšieho tlaku prináša do Európy časté búrky, ktoré už narobili množstvo problémov. Búrlivé počasie zotrvá v Európe do nedele.

Búrky, ktoré v Európe vystrájajú niekoľko dní už narobili množstvo škôd a dokonca si vyžiadali aj obete. Tornádo a silné krupobitie sa vyskytlo v uplynulých dňoch vo Francúzsku v Nemecku, či v susednom Česku. Mnohé štáty však trápia prívalové zrážky. Nemecko zasiahli storočné prívalové povodne a tie sa nevyhli ani Francúzsku. Búrlivé počasie zotrvá v Európe do nedele a až potom sa počasie aspoň prechodne upokojí.

Počasie totiž bude mať aj naďalej pod kontrolou oblasť nízkeho tlaku, ktorá sa rozkladá nad centrálnou Európou. Tá tu zotrvá až do nedele.

Aj nasledujúce dni sa tak predovšetkým popoludní budú na našom území vyskytovať prehánky a búrky. Tie dnes a zajtra hrozia predovšetkým na strednom a východnom Slovensku, ale vyskytnúť sa môžu aj na západe. Do konca pracovného týždňa nás čakajú denné maximálne teploty od +21 do +27°C.

Dopoludnia pekný, postupne dusný a nakoniec búrlivý deň nás čaká aj v sobotu a v nedeľu. Cez víkend by mali búrky dosahovať svoju najvyššiu intenzitu.

Teploty sa počas víkendu budú pohybovať od +22 do +28°C.

Zlepšenie počasia by malo prísť na začiatku budúceho týždňa, keď počasie pod kontrolu prevezme oblasť vyššieho tlaku. Zavládnuť by tak mali prevažne slnečné dni s maximálnou dennou teplotou do +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd