Teplotné rekordy v Nemecku. Teplota sa šplhala až k +20°C

Peter Minárik
Teplé počasie v sobotu zasiahlo južné Nemecko v oblasti Bavorska. Môže za to už známy fénový efekt.
Prevládajúce južné prúdenie, ktoré prináša aj na naše územie vysoké teploty, ktoré sa šplhajú až k +10°C sa vo výraznej miere prejavuje na juhu Nemecka. V Bavorsku v sobotu teploty prekonávali historické rekordy. Teploty sa blížili až k úrovni +20°C.

Za nezvyčajne teplé počasie, pri ktorom ľudia vytiahli zo svojich šatníkov krátke tričká a posedávali pri pivku a klobásach v bavorských krčmách môže opäť fénový efekt, ktorý sa práve prejavuje, najmä za Alpami. (viac o fénovom efekte sa dočítate TU)

V Mníchove v sobotu teplota vystúpila až na príjemných +19,4°C, no na prekonanie historického teplotného rekordu, ktorý je o viac než 1°C vyšší to nestačilo. Teplotný rekord však padol na stanici Hohenpeissenberg, kde v sobotu namerali +17,9°C a prekonaný bol tak rekord spred 115 rokov. Teplotný rekord zaznamenali aj v Oberstdorfe na úrovni +17,3°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd