Teploty dnes vystrelia poriadne vysoko. Bude jarných +16 °C

Teploty dnes vystrelia poriadne vysoko. Bude jarných +16 °C
Peter Minárik

Pred blížiacim sa studeným frontom budú teploty počas dnešného dňa stúpať na našom území poriadne vysoko. Dostať by sa mali až cez hranicu +15 °C.

Našu oblasť dnes čaká veľmi teplé počasie. To k nám prinesie teplý vzduch, ktorý nad naše územie bude prúdiť od juhozápadu.

Tento teplý vzduch k nám bude prúdiť pred postupujúcim studeným frontom, ktorý vo večerných a nočných hodinách začne ovplyvňovať počasie aj na našom území.

Teploty sa už včera pohybovali v Európe vysoko. Najteplejšie bolo vo Francúzsku, kde sa teploty dostali až nad +28 °C. V Nemecku bolo viac ako +20 °C a v susednom Česku a v Rakúsku sa maximálne teploty dostali cez +15 °C.

Vysoké teploty sa dnes dostanú aj na naše územie. V priebehu dňa sa maximálne teploty budú pohybovať od +6 do +13 °C, ale na krajnom západe, kde by malo byť najteplejšie sa denné teploty vyšplhajú aj cez +15 °C a zastaviť by sa mohli okolo hodnoty +16 °C.

Na našom území tak dnes zavládne veľmi teplé počasie, ktoré je na súčasnú ročnú dobu nezvyčajné. V porovnaní s dlhodobým normálom budú dnešné teploty aj o viac ako 7 °C vyššie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd