Teploty mieria nadol. Ochladí sa až pod +20 °C

Peter Minárik

V najbližších dňoch nám vysoké teploty nehrozia. Teploty by mali klesať pod hranicu +20 °C a dostať by sa mali na úroveň pod hranicu dlhodobého normálu.

Tlaková níž, ktorá v utorok začne v dominantnej miere ovplyvňovať počasie na našom území prinesie aj ochladenie. To je celkom zaujímavé, príde po odchode troch zamrznutých mužov. Teploty síce už klesajú, ale dno dosiahnú v utorok a v stredu. Maximálne teploty by nemali uprostred pracovného týždňa stúpať nad úroveň +20 °C.

Do našej oblasti sa dostane len o niečo chladnejší vzduch od severovýchodu, no vzostupu teplôt bude brániť oblačnosť a najmä dážď, ktorý k nám dorazí v utorok s príchodom tlakovej níže. 

Ako je vidieť aj na mape teplotných anomálii, tak očakávané teploty sa z pásma teplotného nadpriemeru dostanú do teplotného podpriemeru.

Chladnejšie počasie by na našom území malo trvať do víkendu. Potom sa začne opäť výraznejšie otepľovať. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd