Teploty pôjdu nad +20°C. Pridá sa však oblačnosť aj zrážky

Peter Minárik
Po veľmi nepriaznivom začiatku apríla sa na nás konečne usmieva slnko. To však už čoskoro zahalia mraky, ale teploty pôjdu ešte nahor.
Počasie na našom území naďalej ovplyvňuje tlaková výš a súčasne do našej oblasti prúdi teplý vzduch. Takýto charakter počasia sa však čoskoro zmení. V utorok by sa malo ochladiť, ale len prechodne.

Cez víkend pribudne oblačnosť
Sobotňajší deň bude spočiatku prevažne jasný až polojasný. V priebehu dňa však začne postupne oblačnosť pribúdať. Zrážky však nehrozia a naplno sa tak môžete pustiť do jarného upratovania. Teploty sa vyšplhajú až do +20°C.

Nedeľa však už bude o inom. Nad naše územie sa začne nasúvať oblačnosť súvisiaca s frontálnym systémom. Teploty budú síce vysoké a môžu prekročiť hranicu +20°C, avšak popoludní sa najmä na severe objavia prehánky alebo aj búrky.

Od pondelka sa začne ochladzovať
Studený front začne naplno cez naše územie postupovať v priebehu pondelka. Miestami, najmä na severe tak očakávajte prehánky, občasný dážď alebo aj búrky a začne sa ochladzovať. Zatiaľ čo na juhu sa teploty dostanú ešte k +20°C, tak na severe nemusia prekročiť +10°C.

Utorok najchladnejší, potom zasa oteplenie
Oblačné počasie s prehánkami nás čaká aj počas utorka. Tento deň bude najchladnejší. Denné teploty vystúpia len na +6 až +13°C.
Už od stredy sa však začne opäť vyjasňovať, otepľovať a teploty zamieria až k hranici +25°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd