Teploty pôjdu nadol. Na severe čakajte celodenný mráz

Ľubomír Franko

Počas noci dorazí na naše územie studený front. Za ním sa citeľne ochladí a ochladzovať sa bude aj naďalej v závere pracovného týždňa budú na severe aj celodenné mrazy. 

Počas noci postúpi nad naše územie studený front. Ten sa bude počas zajtrajšieho dňa vlniť a počasie ovplyvní najmä na strednom a východnom Slovensku. Viac o prechode frontu sa dočítate TU.

Za frontom prenikne nad Slovensko chladnejší vzduch od severozápadu. Maximálne denné teploty tak pôjdu nadol, ochladenie pocítime na celom území Slovenska.

Zatiaľ, čo dnes teploty dosahovali od +10 do +18 °C (ojedinele až do +19 °C), zajtra to bude podstatne menej. 

Denné maximá sa v stredu vyšplhajú na +5 až +10 °C, na severe bude chladnejšie. Na Kysuciach, Orave, Liptove a na Spiši by denné maximá mali dosiahnuť od +2 do +4 °C. 

Podobné teploty nás čakajú aj vo štvrtok, s tým rozdielom že v najteplejších oblastiach bude ešte o 1 až 2 stupne chladnejšie.

V piatok sa vrátia celodenné mrazy. Tie očakávame v najchladnejších okresoch na severe Slovenska. Pri snežení tam bude aj mrznúť a maximálne denné teploty sa vyšplhajú na +1 až +7 °C, v severných okresoch to bude od -2 do 0 °C.

Už v sobotu sa ale oteplí a denné maximá sa dostanú nad nulu. Napadnutý sneh sa tak začne topiť, pri teplotách od +3 do +10 °C. 

Predpoveď teploty nájdete v galérii nižšie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Zajtra
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd