Teploty pôjdu nahor. V strede týždňa aj cez +10 °C

Ľubomír Franko

Záver novembra a prvý decembrový deň bol na našom území chladný. Vonku sa počas najbližších dní opäť oteplí a sneh sa roztopí. 

Počas najbližších dní sa dá tlaková výš so stredom nad západným Ruskom na ústup. Naopak, naše územie sa opäť dostane do dynamickejšieho, cyklonálneho charakteru počasia. Nad Severným morom sa totiž prehĺbi tlaková níž, po ktorej prednej strane začne do oblasti strednej Európy prenikať teplejší a vlhkejší vzduch od juhu. 

Teploty budú stúpať, mrazy sa zmiernia

Teplý vzduch sa k nám začne dostávať už za teplým frontom, ktorý prinesie počas zajtrajšieho večera a v noci na pondelok mrznúci dážď. Za teplým frontom sa začne otepľovať, no najmä sa zväčší oblačnosť. Tá zabráni silnejším nočným mrazom, teplota by sa pod -10 °C mala dostať už len v mrazových kotlinách a aj to len počas zajtrajšieho dňa.

Od pondelka budú maximálne denné teploty stúpať. Už v utorok sa budú denné maximá pohybovať v rozmedzí od +4 do +10 °C, podobne bude aj v stredu. Vo štvrtok by malo byť najteplejšie a teploty môžu dosiahnuť až +13 °C.

Napriek vyšším teplotám nebude pekne

Vonku bude napriek vyšším teplotám škaredé počasie. Dôvodom bude príliv vlhkého vzduchu od severozápadu. Často sa bude vyskytovať občasný dážď alebo dážď. Snehové zrážky sa očakávajú len na horách. Počas rán sa budú vyskytovať hmly, ktoré sa ojedinele môžu udržať aj po celý deň.

Sychravé a teplé obdobie by sa malo skončiť približne budúci víkend, kedy nás opäť čaká ochladenie. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd