Teploty pôjdu opäť nahor, aj cez +30 °C

Ľubomír Franko

Po prechodnom ochladení mieri do našej oblasti opäť tropický vzduch. Teploty pôjdu nahor a budú dosahovať tropické hodnoty, cez +30 °C.

Počasie na našom území začala počas týchto dní ovplyvňovať tlaková výš so stredom nad západnou Európou. Po jej okraji k nám od severu začal prenikať chladnejší vzduch, ktorý sme pocítili na nižších denných teplotách. Zároveň je vzduch aj suchší a podmienky pre tvorbu búrok nie sú vhodné. 

Počas najbližších dní bude situácia podobná, bude sa však postupne otepľovať. Vplyv tlakovej výše bude silnieť a v stabilnom tlakovom poli sa bude vzduch postupne ohrievať. Teploty pôjdu každým dňom nahor, pričom už v strede týždňa sa dostaneme približne k rovnakým teplotám, aké u nás panovali začiatkom tohto týždňa. 

Teploty by mali dennodenne dosahovať od +25 do +30, v pondelok by malo byť ešte teplejšie. Horúčavy vyvrcholia vo štvrtok, kedy teploty môžu na juhovýchode a juhozápade Slovenska vystúpiť až na +32 °C. 

Ochladenie sa očakáva vo štvrtok, kedy k nám od severozápadu dorazí výrazný studený front. Ten by mal priniesť aj intenzívnejšie búrky, o ktorých budeme informovať v priebehu týždňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd