Teploty pôjdu pomaly nahor. Víkend by mal byť veľmi teplý

Peter Minárik
Horúčavy, ktorá nás sužovali do minulej stredy vystriedalo chladnejšie, ale príjemnejšie počasie. Nasledujúce dni sa však opäť začne otepľovať.

Pred nami je ďalší pracovný týždeň, ktorý z pohľadu počasia bude veľmi pestrý. Na začiatku týždňa zavládne skôr oblačné a upršané počasie. Stred týždňa by mal byť slnečný a začnú rásť aj teploty. No a víkend by mal byť opäť horúci, avšak popoludní zahrozia búrky.

 

Pondelok a utorok bude počasie na našom území pod vplyvom plytkej tlakovej níže. Na našom území sa pripravte prevažne na polooblačné až oblačné počasie a najmä v severnej a vo východnej polovici územia sa budú vyskytovať zrážky. Najkrajšie počasie by malo zavládnuť na západe, kde môže byť aj polojasno. Zároveň tu bude najmenej zrážok. Ortuť teplomera by po tieto dni mala vystúpiť maximálne na +27°C.

 

Od stredy sa začne cez naše územie presúvať tlaková výš. Zároveň začne do našej oblasti prúdiť teplejší vzduch. Počasie teda bude prevažne slnečné a teploty budú rásť až na piatkové maximá +26 až +32°C.

 

Víkend by mal byť horúci. Ortuť teplomera by sa mala vyšplhať až k +35°C, avšak slnečné počasie budú popoludní narúšať prehánky a búrky z tepla.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd