Teploty sa dnes prepadnú. Ochladí sa aj o takmer 15 °C

Peter Minárik

Zásadný zlom v počasí je tu. Cez naše územie postupuje studený front, ktorý prinesie postupne aj sneženie, no predovšetkým citeľné ochladenie. 

V noci začal cez naše územie postupovať studený front, ktorý v týchto chvíľach začína ovplyvňovať počasie v dominantnej miere. Od severu sa totiž rozširujú zrážky.

Tie sú zatiaľ snehové predovšetkým od výšky 500 m n.m., no v priebehu dňa hranica sneženia poklesne v Žilinskom aj v Prešovskom kraji aj do nižších polôh. Snehová pokrývka sa však zatiaľ nebude vytvárať. Tá sa bude tvoriť len vo vyšších polohách. 

Čo však čaká celé naše územie je pomerne prudké ochladenie. Zatiaľ čo včera bolo mimoriadne teplo a teplota v Hurbanove sa dostala až nad +22 °C, tak na takéto teploty dnes musíme zabudnúť. Maximá sa dostanú len do +15 °C.

Na severe pritom bude ešte chladnejšie. Tu sa teploty dostanú len od 0 do +6 °C. 

Dnešné teploty tak v porovnaní so včerajšími budú výrazne nižšie. Podľa porovnania by na našom území mali byť o 8 až 13 °C nižšie ako včera. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd