Teploty sa opäť dostanú nad tropickú tridsiatku. V piatok však dorazia

Peter Minárik
Záver pracovného týždňa prinesie do našej oblasti opäť oteplenie, ktoré dostane teploty až nad hranicu +30°C. Horúčavy však nevydržia dlho.

Pracovný týždeň sa zatiaľ nesie v príjemnom duchu počasia. Prevláda prevažne slnečné počasie a nie je ani príliš teplo. Prvá polovica týždňa síce bola pokojná, čo uľahčí v niektorých oblastiach upratovanie po víkendovom vyčíňaní búrok, ale už v piatok príde ďalší studený front, ktorý prinesie do našej oblasti ďalšiu vlnu búrok.

Tlaková výš začne pumpovať teplejší vzduch

Cez naše územie v uplynulých hodinách prešiel stred tlakovej výše. Tá sa už aktuálne nachádza nad oblasťou Ukrajiny a po jej zadnej strane k nám začína prúdiť od juhu teplý vzduch.

Štvrtok prinesie opäť na naše územie prevažne slnečné počasie s teplotami od +25 do +30°C. Na juhozápadnom Slovensku však bude ešte teplejšie a ortuť teplomera sa môže vyšplhať až nad tropickú hranicu +30°C.

Počas piatka bude pred blížiacim sa studeným frontom do našej oblasti vrcholiť prílev teplého vzduchu. Teploty tak budú najvyššie z tohto týždňa a vyšplhať sa môžu na +27 až +34°C.

V piatok popoludní dorazia búrky

Od severozápadu sa však nad naše územie začne v piatok popoludní nasúvať zvlnený frontálny systém. V popoludňajších a večerných hodinách sa tak už v oblasti severozápadného a západného Slovenska môžu objaviť prvé prehánky a búrky.

Búrky sa počas večera  a prvej polovice noci budú rozširovať ďalej nad stredné Slovensko. Búrky by mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami a silnejším nárazovým vetrom. Opäť sa však môže vyskytnúť aj krupobitie.

Počas soboty sa zvlnený front bude nachádzať už priamo nad našim územím.

Búrky sa tak sústredia predovšetkým nad východnú polovicu nášho územia a do tej západnej začne prenikať chladnejší vzduch. Teploty by sa tu v sobotu mali pohybovať len v intervale +20 až +25°C.

Front sa v sobotu večer odsunie z nášho územia a do našej oblasti sa opäť začne rozširovať výbežok vyššieho tlaku. Nedeľa by tak už mala opäť priniesť príjemné, slnečné počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd