Tlaková výš prinesie aj slnečné počasie

Peter Minárik
Počasie na našom území začína ovplyvňovať tlaková výš. Po zasnežených dňoch sa tak nad Slovenskom opäť ukáže slnko.
Nasledujúce dni preberie pod kontrolu rozsiahla oblasť tlakovej výše, ktorej stred bude priamo nad našou oblasťou. Niekoľko nasledujúcich dní tak bude v znamení jasnej až polojasnej oblohy. V nižších polohách sa však môžu vyskytovať aj hmly alebo nízka oblačnosť.

V priebehu utorka bude na našom území prevládať prevažne jasná až polojasná obloha. Maximálne denné teploty sa vyšplhajú na strednom a východnom Slovensku len od -4 do +2°C. Na západnom Slovensku sa maximálne teploty budú pohybovať až do +7°C.

V stredu môže byť predovšetkým na severnom a východnom Slovensku aj viac oblačnosti, avšak zrážky nehrozia. Maximálne denné teploty sa vyšplhajú na 0 až +4°C. Na východe treba počítať aj s možnosťou slabého mrazu. Ranné teploty budú na celom území pod bodom mrazu.

Ďalšie dni od štvrtka prinesú opäť jasné až polojasné počasie na celé Slovensko. Radosť zo slnka však v nižších polohách môžu pokaziť ranné a dopoludnajšie hmly. Počas dňa teplota vystúpi nad nulu, avšak v priebehu noci bude naďalej na celom území Slovenska mrznúť.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd