Tohtoročná jeseň bola v Maďarsku najteplejšia od roku 1901

Tohtoročná jeseň bola v Maďarsku najteplejšia od roku 1901
Ľubomír Franko

Tohtoročná jeseň prekonáva v Európe viaceré teplotné rekordy. Na takmer celom svetadiele bola nadpriemerne teplá, v Maďarsku bola dokonca najteplejšia od začiatku pozorovaní v roku 1901.

Tohtoročná jeseň bola vo viacerých európskych štátoch vysoko nadpriemerná. Veľmi teplo bolo aj v Maďarsku. 

Tohtoročná jeseň bola u našich južných susedov najteplejšia minimálne od začiatku pozorovaní v roku 1901. Priemerná teplota za uplynulý mesiac tam dosiahla 12,64 °C, čím bol prekonaný doterajší rekord z jesene 1926, kedy bola priemerná teplota len o pol desatiny stupňa nižšia. Treticu najteplejších jesení v maďarsku uzatvára rok 2018, kedy dosiahla priemerná teplota 12,38 °C. 

K vzniku rekordu prispel nadpriemerne teplý september, dlhé a teplé babie leto v októbri a 13 novembrových dní, počas ktorých boli teploty oproti dlhodobému priemeru vyššie až o päť stupňov Celzia, píše maďarský meteorologický ústav OMSZ.

zdroj: OMSZ
zdroj: OMSZ
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd