TOP 10 najextrémnejších meteorologických javov v roku 2013

Peter Minárik
Rok 2013 priniesol množstvo extrémnych javov. Pozrite si TOP10 najzdielanejších meteorologických fotografií za rok 2013 na sociálnych sieťach.
Aj v roku 2013 vyčíňalo na našej planéte množstvo nebezpečných a extrémnych javov, ktoré si vyžiadali stovky ľudských obetí. Toto je 10 najextrémnejších javov, ktoré sa v roku 2013 vyskytli na našej planéte zoradených podľa 10 najzdielanejších fotografií na sociálnych sieťach:

TOP 10:
Cyklón Haiyan zasiahol Filipíny 19.novembra 2013. Zdevastoval veľkú časť krajiny. Zomrelo najmenej 6 000 ľudí. (foto: Dan Kitwood)



TOP 9:
Letecká snímka z následkov tornáda, ktoré sa 18. novembra 2013 prehnalo štátom Washington. (foto: Nathan Weber)


TOP 8:
V Palestíne napadlo v januári najviac snehu za posledných 30 rokov. (foto: AP)


TOP 7:
Dom zaplavený vodou rozvodneného Dunaja v blízkosti Deggendorfu v Nemecku 5.júna 2013. (foto: EPA)


TOP 6:
Spojené štáty zasiahla snehová búrka. Na fotke žena, ktorú zavialo na ceste v Portlande počas blizzardu 9. februára 2013. (foto: AP)


TOP 5:
Exportérsku firmu v Chicagu zachvátili plamene počas silných mrazov. S ohňom bojovalo viac ako 200 hasičov, ktorým počas hasenia zamŕzala voda v hadiciach. Voda počas hasenia zamŕzala a okolie pokryla vrstva hrubého ľadu. (foto: Scott Olson)


TOP 4:
Počas vlny horúcich dní, ktoré v priebehu júla zasiahli mnohé štáty USA teplota stúpala až nad +40°C. Snímka zachytáva ľudí, ktorých schladil práve prasknutý hydrant v teplý večer. (foto: AP)


TOP 3:
Na snímke blesk, ktorý udrel do mrakodrapu v Chicagu 12.júna 2013. (foto: twitter)


TOP 2:
Kaliforniu zasiahli po horúcich dňoch v auguste veľké lesné požiare. Situáciu zhoršoval silný vietor. (foto: Reuters)


TOP 1:
Táto fotka sa v súvislosti s počasím stala najzdielanejšou na sociálnych sieťach v roku 2013. Mesto Moore zasiahlo tornádo s intenzitou F4. Toto tornádo patrilo k jedným z najväčších v dejinách Spojených štátov amerických. Vietor dosahoval rýchlosť až okolo 300 km/h. Zahynuli desiatky ľudí. V základnej školde bolo pod troskami uväznených 75 detí a z nich 18 neprežilo. Na snímke matka, ktorá nesie svoje dieťa spod trosiek základnej školy. (foto: AP)
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd