Tragédia v Prahe. Búrka má minimálne jednu obeť

Praha Peter Minárik

Silné búrky s prívalovými zrážkami, krupobitím a nárazovým vetrom zasiahli počas soboty Semilsko, Bruntálsko, Šumpersko aj Prahu. V hlavnom meste si prudký lejak vyžiadal jednu obeť na živote - mladá žena sa utopila zrejme po tom, čo ju pri hľadaní takzvaných ,,kešek,, v kanalizačnom kanále spláchla prívalová vlna. Ďalší človek je nezvestný a hľadajú ho vo Vltave.

Štvorica mladých ľudí hľadala v tuneli motolského potoka, ktorý ústi do Vltavy na smíchovskej strane rieky, takzvané cache. Dvaja z nich stihli vyplávať a skončili v motolskej nemocnici, po ďalších dvoch pátrali policajti aj potápači pražských hasičov.

Pražskí policajti potom večer pod Jiráskovým mostom našli utopenú mladú dievčinu. S najväčšou pravdepodobnosťou patrila k dvom nezvestným priaznivcom geocachingu, ktorých dnešný prudký prívalový dážď zastihol v kanalizácii ústiacej do rieky.

Hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jána Poštová povedala, že záchranári vyrážali k nálezu tela mladej ženy pod Jiráskovým mostom. "Na miesto vyrážal i koroner. S najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o utopenie a podľa všetkého súvisí s prípadom, kedy štvoricu mladých priaznivcov geocachingu spláchla v ústí motolského potoka prívalová vlna, "uviedla.

"Po ohliadke tela bude možné definitívne určiť totožnosť obete," dodal policajný hovorca Jan Rybanský. Policajti podľa neho preverujú všetky okolnosti prípadu. Ďalšia osoba je naďalej nezvestná.

"Riečne hliadky polície naďalej prehľadávajú brehy Vltavy na oboch stranách a snažia sa nájsť ešte štvrtú osobu, ktorá zostáva nezvestná," uviedla po deviatej hodine večer z miesta redaktorka Českej televízie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd