Tropické horúčavy dnes končia. Od zajtra ochladenie

Ľubomír Franko

Európu už niekoľko dní či týždňov sužuje vlna horúčavy. Vplyvom rozsiahlej oblasti vyššieho tlaku vzduchu sa po jej zadnej strane dostával do strednej Európy teplý a vlhký vzduch. Trópy však končia a už zajtra sa výrazne ochladí.

Počasie v Európe je už niekoľko dní monotónne. Na krajnom východe Európy sa udržiava tlaková výš, nad západom tlaková níž a v strednej Európe prevládalo nevýrazne tlakové pole. V teplom a vlhkom vzduchu bez dynamiky sa tvorili početné popoludňajšie búrky.

Situácia sa od zajtra zmení. Tlaková výš na východe začala slabnúť a vplyv tlakovej níže nad západom Európy začne postupne prevažovať. Už dnes popoludní nás čakajú búrky, ktoré budú spojené s prechodom zvlneného studeného frontu.

Za týmto frontom sa začne ochladzovať. Zatiaľčo uplynulé dni nám priniesli tropické teploty ale na juhozápade aj prvé tropické noci, od zajtra nás trópy už nečakajú.

Dnes ešte očakávame teploty od +25 do +32 °C, no zajtra už budú nižšie, od +21 do +28 °C. Ešte chladnejšie bude vo štvrtok, kedy teploty dosiahnu ,,len" +21 až +26 °C. Vonku sa tak príjemne ochladí, no rátať treba aj so zrážkami. Dnes a zajtra ešte spočiatku vo forme prehánok a búrok, vo štvrtok už aj vo forme trvalejších zrážok vo forme občasného dažďa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd