Tropický víkend môže prekonať teplotu +35°C. Utekajte k vode

Peter Minárik
Jednoznačne najteplejšie obdobie tohto roka je pred nami. Počas víkendu teploty takmer vo všetkých polohách do 400 metrov pokoria hranicu +30°C.

Extrémne horúce dni sú pred nami. Po zadnej strane tlakovej výše, ktorej stred sa bude nachádzať nad východnou Európou bude do našej oblasti prúdiť teplý vzduch. Aby toho nebolo málo, tak sa nad severnou Afrikou prehĺbi tlaková níž, ktorá bude do tohto prúdenia pumpovať vzduch až zo Sahary. Doslova ,,saharské,, horúčavy zažijeme aj u nás. Teploty môžu pokoriť hranicu +35°C.

 

Počas soboty nás čaká jasné až polojasné počasie. Ideálne počasie môžu na východe a severe narušiť búrky z tepla. Ortuť v teplomeri sa vyšplhá na +27 až +34°C.

V nedeľu to všetko vyvrcholí a ortuť v teplomeri bude ,,vrieť,,. Dostane sa na +28 až +35°C, ale v najteplejších lokalitách Slovenska môžu teploty pokoriť magickú hranicu +35°C.

 

Po tropickom víkende silné búrky a ochladenie

Už v nedeľu popoludní sa počasie začne kaziť a zahrozia prehánky a búrky z tepla. Následne sa cez naše územie začne presúvať studený front, ktorý tropickému počasiu vystaví stopku. Na mnohých miestach preto počítajte s búrkami, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie. Pripraviť sa treba na silné ochladenie. Ochladiť sa môže aj o viac ako 15°C.

 

ANIMÁCIA: Najskôr k nám zatečie horúci vzduch, no potom sa prepadne vzduch studený

Počas nasledujúceho víkendu teda nezabúdajte na pitný režim a vhodné ochranné prostriedky. Odporúčame vetrať ráno a v noci a počas dňa mať zatvorené okná. Najlepšie urobíte, ak sa počas víkendu pôjdete schovať do pivnice :-) alebo sa zájdete schladiť niekde k vode.

TIP: Kúpte si mobil počítač a ďalšie vybavenie z bohatej ponuky na TPD.sk teraz so zľavou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd