Tvoria sa prehánky. Severne od Slovenska silné búrky

Tvoria sa prehánky. Severne od Slovenska silné búrky
Peter Minárik

V týchto chvíľach sa na našom území vyskytujú početné prehánky. Zatiaľ je to bez bleskovej aktivity, no silné búrky sa tvoria severne od Slovenska v susednom Poľsku.

Konečne aj západ sa dočkal vlahy. Východ počas víkendu obdržal od 20 do 45 mm zrážok. Na severozápade a západe dnes pršalo taktiež. Celkovo spadlo od 1 do 10 mm. Najviac zrážok evidujú v oblasti Malých Karpát a na Kysuciach, či na Orave.

V týchto chvíľach zrážky obdržiava stredné Slovensko. Tvoria sa početné prehánky, ktoré môžu priniesť aj búrky. Zatiaľ je to však bez bleskovej aktivity.

Tá je výrazná v susednom Poľsku. Silné búrky sa vyskytujú v centrálnom Poľsku v okolí mesta Lodz. Prinášajú intenzívne zrážky, ktoré zaplavujú cesty a pivnice. 

Búrky sú aktivitou veľmi silné. Udiera viac ako 12 bleskov na kilometer štvorcový. Podľa detekcie bleskov udrelo v Poľsku už viac ako 20 000 bleskov. Búrky postupujú smerom k juhozápadu.

Búrky dnes nie sú vylúčené ani na našom území. Slabšie sa môžu vyskytnúť v okolí hôr. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd