Uplynulý týždeň bol teplotne nadpriemerný. Teplý bude aj tento týždeň.

Peter Minárik
Teplá zima pokračuje v celej Európe. Uplynulý februárový týždeň bol na našom území až o 8°C teplejší ako je priemer. Nadpriemerný bude aj tento týždeň
Mesiac február zatiaľ zotrváva v podobnom duchu ako celá zima. Je tak teplotne nadpriemerný. Výrazne nadpriemerný bol predchádzajúci týždeň, kedy sa najväčšie teplotné anomálie vyskytli v oblasti východného Slovenska. Teplá zima však trápi celú Európu. Najabnormálnejšie teploty sa uplynulý týždeň vyskytli v oblasti Ruska a východnej Škandinávie, kde bolo až o takmer 10°C teplejšie ako je dlhodobý priemer.
 
Teploty na Slovensku boli nad normálom
Od 9. do 15. februára podľa klimatického centra NOAA boli najväčšie teplotné anomálie zaznamenané v oblasti východného Slovenska, kde bolo až o 8°C teplejšie ako je priemerná teplota na tohtoročnú dobu. Najmenšie anomálie boli zaznamenané v oblasti severozápadného a stredného Slovenska, kde bolo teplotne nad priemerom o zhruba 4°C.

Tento týždeň sa teplota dostane až nad +10°C
Podľa aktuálnych predpovedí by aj nadchádzajúci týždeň mal byť teplotne nadpriemerný.
Do utorka bude na našom území prevládať prevažne polojasná až polooblačná obloha s teplotami medzi +5 až +11°C. V priebehu stredy očakávame, že pribudne oblačnosť a vyskytnúť sa môžu aj zrážky.
 
V stredu sa však teploty dostanú poriadne vysoko. Maximálna teplota vystúpi na +7 až +13°C a noc na stredu by už na našom území nemala byť ani mrazivá.
Výrazná zmena v počasí by nemala nastať ani do piatka.
Isté je teda, že aj aktuálny týždeň bude teplotne nadpriemerný.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd