Už dnes sa bude blýskať. Od zajtra búrky intenzívne

Ľubomír Franko

Dnešným dňom začína séria búrlivých dní. Búrky nás budú chladiť každý deň a budú aj intenzívne. Čo prinesú a kde sa vyskytnú ?

Dnes sa kopovitá oblačnosť začne tvoriť už predpoludním. Prvé prehánky a búrky očakávame už okolo poludnia. Tvoriť by sa mali najmä v oblasti stredného Slovenska a postupovať budú na západ až juhozápad.

V popoludňajších hodinách sa môžu vytvoriť aj v oblasti západného Slovenska. Búrky budú ,,poháňané" orografiou, tj. najlepšie sa im bude dariť v hornatých oblastiach. Priniesť môžu prívalové zrážky či krupobitie.

Búrok však dnes mnoho nebude, viac ich očakávame počas ďalších dní.

V piatok sa už bude nad našou oblasťou nachádzať horúci, no veľmi vlhký vzduch. Už v dopoludňajších hodinách očakávame výraznú tvorbu kopovitej oblačnosti. Tá bude v slabej dynamike opäť vznikať najmä v hornatých oblastiach.

Prvé búrky sa môžu vytvoriť už okolo poludnia a budú aj intenzívne. Postupne ich bude pribúdať a vyskytnúť sa môžu na celom území. Spočiatku v horských oblastiach, postupne aj v nížinách. Prinesú najmä prívalové zrážky a krupobitie, ojedinele sa môže vyskytnúť aj silný nárazový vietor. 

Búrky nás čakajú aj v sobotu a v nedeľu. Zasiahnuť by mali najmä severné a východné Slovensko, no ich rozmiestnenie upresníme počas najbližších dní. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd