Už v noci príde od juhozápadu sneženie. Hrozí aj mrznúci dážď

Peter Minárik

V priebehu nadchádzajúcej noci nás čaká zásadná zmena v charaktere počasia. Od juhozápadu začne do našej oblasti postupovať teplý front, ktorý prinesie sneženie, ktoré sa postupne bude meniť na dážď. 

Už v noci sa počasie na našom území zásadne zmení. Počasie totiž začne ovplyvňovať teplý front, ktorý sa postará o to, že Slovensko zasiahne najskôr sneženie, ktoré neskôr prejde do dažďa.

Teplý front by mal začať počasie na našom území ovplyvňovať po polnoci. Dorazí k nám od juhozápadu z oblasti Jadranu.

Tento front prinesie pomerne výdatné zrážky do oblasti Chorvátska, Slovinska, Maďarska, či Rakúska. Tu by mohlo napadnúť do zajtrajšieho poludnia od 5 až do 15 cm snehu.

Snehové zrážky dorazia aj na naše územie, ale v priebehu ranných hodín sa začnú meniť na kvapalné a ešte predtým budú mrznúce, čo bude vytvárať nebezpečnú poľadovicu.

Snežiť začne v skorých ranných hodinách od juhozápadu, neskôr sa zrážky zmenia na kvapalné a počas dopoludnia bude v nižších polohách už len pršať.

Očakávaný charakter počasia
Očakávaný charakter počasia

Zajtra ráno by sa snehová pokrývka mohla objaviť aj v nižších polohách západného Slovenska, vrátane Bratislavy. Pôjde však o ťažký, mokrý sneh, ktorý sa začne v priebehu dňa topiť.

V ranných hodinách treba počítať aj s tým, že povrch viacerých ciest na našom území bude zľadovateľný, a tak treba na cestách zvýšiť pozornosť.

Viac o vývoji v jednotlivých okresoch Slovenska nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd