Už v piatok začne postupne snežiť

Už v piatok začne postupne snežiť
Peter Minárik

Toľko očakávaná zmena počasia sa blíži k nášmu územiu a už počas piatka začne na našom území hranica sneženia výraznejšie klesať. 

Zima sa pomaly, ale iste na naše územie blíži. V priebehu nasledujúcich hodín sa dostaneme do zimného charakteru počasia, ktoré prinesie snehové zrážky aj do nižších polôh.

Vo štvrtok počasie na našom území ovplyvňoval oklúzny front, no zmenu počasia prinesie až prechod zajtrajšieho studeného frontu. 

Ten prinesie zrážky predovšetkým do severozápadnej časti nášho územia. Zrážky budú od výšky 1400 m n.m. snehové a v priebehu dňa bude postupne hranica sneženia klesať na 700 až 800 m n.m. Snehová pokrývka sa ale bude vytvárať len veľmi ťažko.

V priebehu noci na sobotu začne hranica sneženia ešte viac klesať a postupne sa snehové zrážky dostanú aj do najnižších polôh. Zrážok však bude postupne čoraz menej a menej a v sobotu tak pôjde len o snehové prehánky. 

V nedeľu by sa na našom území malo vyčasiť a zrážky sa neočakávajú. Ďalšie zrážky dorazia nad naše územie v noci z nedele na pondelok a sneženie sa na našom území očakáva aj v pondelok počas dňa. 

Očakáva sa, že v pondelok bude sneženie spôsobovať problémy predovšetkým na horských priechodoch. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd