V Alpách čakajú ťažkú noc. Prietoky dosahujú už 30-ročnú vodu

Peter Minárik

V Alpách začali prvé práce na odstraňovaní následkov nepriaznivého počasia. V priebehu noci sa však situácia výraznejšie zhorší.

Z Álp hlásia prvé problémy. Silný vietor vyvracia stromy a strháva elektrické vedenia. Hasiči tak aktuálne odstraňujú najmä popadané stromy a energetici sa pokúšajú obnoviť dodávky elektrickej energie.

Vyčíňanie počasia však ešte len príde. Voda už teraz začína spôsobovať problémy.

V oblasti Lesachtalu odrezala prívalová vlna obce od zvyšku sveta. V niekoľkých oblastiach sú naviac bez dodávok elektrickej energie.

V Tirolsku je pripravená armáda, ktorá pomôže s následkami povodňovej vlny, ktorá by mala doraziť v noci. Úrady vyzvali ľudí aby radšej zostali doma a počúvli výzvy úradov a záchranných zložiek.

Hladiny vodných tokov už teraz na niekoľkých profiloch dosahujú úroveň 30-ročnej vody a počas noci môže prísť až 100-ročná voda.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd