V Alpách hrozia extrémne búrky. V noci môžu doraziť aj ku nám

V Alpách hrozia extrémne búrky. V noci môžu doraziť aj ku nám
Peter Minárik

Mimoriadne silné búrky sa počas dnešného dňa očakávajú v oblasti Álp. Z tejto oblasti môžu počas noci doraziť búrky aj nad naše územie.

V Európe sa dnes očakáva zaujímavá búrková situácia, ktorá čiastočne ovplyvní aj počasie u nás.

Cez Európu sa z Francúzska, cez alpskú oblasť až nad naše územie bude tiahnuť výrazný studený front. Na tomto studenom fronte sa budú dnes vytvárať výraznejšie búrky.

Pred búrkami v Európe varuje aj dnešná predpoveď meteorologickej služby Estofex, ktorá pre alpskú oblasť vydala najvyšší 3. stupeň.

dnešná predpoveď služby Estofex
dnešná predpoveď služby Estofex

3. stupeň platí najmä pre severovýchodné Taliansko a južné Rakúsko, kde by sa dnes mali tvoriť najsilnejšie búrky.

Búrky v tejto oblasti budú sprevádzané najmä silným nárazovým vetrom, krúpami, či prívalovými zrážkami. Nie je však vylúčené ani tornádo a to najmä v Taliansku.

Intenzívne búrky sa dnes budú odohrávať najmä v alpskej oblasti, no podľa predpovedí numerických modelov môžu búrky z Álp a z Rakúska postúpiť počas noci aj nad naše územie.

Nočné búrky by tak mohli priniesť výraznejšie zrážky a bleskovú aktivitu. Oveľa intenzívnejšie búrky nás však čakajú počas zajtrajšieho dňa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd