V Alpách varujú pred snežením. U nás začne snežiť v nedeľu večer

Peter Minárik
Meteorológovia vo viacerých krajinách varujú alpské oblasti. Do pondelka tu má napadnúť od 20 do 50 cm snehu.
Meteorológovia varujú obyvateľov viacerých alpských oblastí pred blížiacim sa hustým snežením. Rakúski meteorológovia pre svoje alpské oblasti vydali výstrahu 1.stupňa. Do utorňajšej polnoci očakávajú že napadne 40 až 45 cm nového snehu.

Meteorológovia vo Švajčiarsku očakávajú novú snehovú pokrývku v rozsahu 5 až 15 cm a na juhu Nemecka má za 24 hodín spadnúť od 15 do 30 cm snehu. V talianskych Alpách a v Apeninách sa výška novej snehovej pokrývky môže vyšplhať až na 50 cm. Snežilo tu predovšetkým v noci na sobotu a v priebehu soboty. Sneženie tu má ustávať v priebehu nedele.

Na našom území bude v nedeľu pršať a snehové zrážky sa začnú od severozápadu meniť aj v nižších polohách na snehové v priebehu večera. Pondelkové ráno by malo byť biele v mnohých severných okresoch. Zvyšné časti Slovenska by sa mali dočkať maximálne snehového poprašku.

Numerické modely však predpovedajú zaujímavú situáciu pre krajné okresy severného Slovenska. Tu by sneženie v noci na pondelok malo préjsť do trvalejšieho charakteru a snežiť by tu malo prakticky až do stredy. Napadnúť tu tak môže aj cez 20 cm snehu.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd